Til forside
Det startede med stegte fiskefileter. Altså sådan lidt tilfældigt - i de glade 70'ere, hvor frivillige fra Hundesteds lokal roklub besluttede sig for at arrangere en festdag, hvor folk kunne komme og hygge sig over en stegt rødspætte med sidevogn. Og der blev spillet op til dans med et orkester der kom helt fra Kalundborg.Trods de beskedne kår var succesen så stor, at havnefesten, som også blev kaldt "filetfesten", med det samme blev en tilbagevendende begivenhed.

Efter at fiskerne tog over, foregik det i kantinen i det tidligere Thorfisk A/S, hvor man solgte rødspætter og havde et par ølvogne stående. Selvom det var småt med plads, var det sjovt og spændende. Et par år senere flyttede festen til Fiskeauktionen, som nu er cafe og madhus. Pladsen blev simpelthen for trang i kantinen, og med de nye omgivelser kom der også nye muligheder.

I de første år arrangerede vi både travaljeroning og tovtrækning over havnen, og der blev arrangeret rokapløb i overskårne olietønder. Man havde også noget man kaldte "Kør planken ud", hvor man på cykel skulle køre ned af en slidske og ende i havnen.

Nogle af dem som har været med fra starten, og som bidrager med at fortælle historien, er ægteparret Ruth og Leif Andersen. Ruth kan fortælle, at man engang udlovede en pony som præmie i et lotteri. Leif fortsætter: "Ja, det var vist nok en gammel krikke, for jeg kan huske vi fik den utroligt billigt."

At være frivillig hjælper dengang, var ret slidsomt. Der var folk der tog fri flere uger før festen for at være med til at rigge til, og når gæsterne var gået om søndagen, skulle der bruges 4-5 dage til at pille det hele ned igen.
Takket være de frivillige kræfter dengang, har festen ændret sig til den store begivenhed det er i dag, med tætpakkede program man bl.a. kan læse om her på denne hjemmeside. Der er lidt for enhver med tilbud for både dansetrolde, krejlere, slikmunde og almindelige nysgerrige, som gerne vil opleve Hundested fra en af sine bedste sider.

Festen arrangeres i dag af Hundested Fiskeriforening i samarbejde med lokale sportsklubber og foreninger, som hovedsagelig bruger deres andel af overskuddet til ungdomsarbejde.

Til program