Velkommen til Hundested Havnefest
8. - 9. - 10. og 11. Juli 2010
Til forside
Frederiksværk Ugeblad
maj/juni
1989
Et af de tilbagevendende store tilløbsstykker, ved Hundested Havnefest, er helt sikkert "SLIDSKERACE". Det løb af stablen for første gang i 1989, og har været på programmet lige siden. Det må siges at være en succes af de helt store. I 1989 havde man ikke set så mange mennesker på havnen på engang, og selv landsdækkende TV var til stede, og man kunne se klip fra det første race i TV om aftenen.

Deltagerne kører, i deres hjemmebyggede fartøjer, ned ad en ca. 10 meter lang rampe, med et fald på ca 4 meter meter, og lige lukt ud i havnen. Her drejer det sig om, på kortest mulige tid, at komme ud til en bøje med en skibsklokke monteret, som der skal ringes med. Ud over præmie for hurtigste tid, præmieres originale og flotte fartøjer.

Ideen til dette arrangement fik oprindeligt Jeff Bisbjerg. Han havde set en norsk tv-udsendelse fra en folkefest ved Holmenkollen, hvor fantasifulde fartøjer kørte ned ad en slidske, for at ende i en sø. Efter at Jeff havde overbevist festudvalget om at dette godt kunne laves i Hundested, blev slidsken bygget.

Det kan se lidt halsbrækkende ud til tider, men sikkerheden er i højsædet. Ingen får lov at kører ned uden redningsvest, og i vandet venter talrige dykkere fra dykkerklubben "Hajen", som er klar til at hjælpe både personer og fartøjer ind til kajen igen.

Mange firmaer har gennem tiden indset det morsomme i at lade et fartøj bygge til dette formål. Dels er der det sociale aspekt i det, og dels er der vel også lidt reklameværdi i det. Det ses immervæk af rigtig mange mennesker hvert år. Men også klubber, foreninger og privatpersoner synes, at det har været morsomt at deltage, og ladet dette være optakten til en sjov aften ved Hundested Havnefest.
Til program
   Tilmelding til slidskerace